Rugtherapie

In onze praktijk voor fysiotherapie hebben we een afdeling geheel ingericht voor rugtherapie.

Het behandelconcept voor de rugtherapie bestaat uit een driestappenplan.

Stap 1: we onderzoeken eerst uitgebreid uw houding en bewegingsbeperkingen, zodat we weten wat de pijn veroorzaakt.

Stap 2: we stellen een persoonlijk behandelplan op. Soms is een beperkt aantal behandelingen al voldoende.

Stap 3: bij chronische of regelmatig terugkerende pijn, is de stabilisatie van uw rug van groot belang. Training van de diepe rompspieren staat daarbij voorop. Als enige praktijk in Limburg gebruiken we hiervoor speciaal ontwikkelde apparatuur. (Dr. Wollf , David Spine , dry needling). De dagelijkse bewegingen die u de meeste moeite of pijn bezorgen, krijgen tijdens de behandeling uiteraard onze volle aandacht.

Rugtherapie wordt vergoed via de aanvullende pakketten van uw zorgverzekeraar. Bij een aantal specifieke rugaandoeningen en herstel na een rugoperatie is langdurige vergoeding mogelijk uit de basisverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of met ons voor meer informatie.

Rugtherapie

Nieuws