Fascia/bindweefsel behandeling

Last van littekenweefsel?

Fascia technieken volgens Willie Fourie !

Verklevingen van de verschillende spier- en fascielagen in het weefsel kunnen veroorzaakt worden door trauma’s, infecties, bestralingen, chemokuren, littekenweefsel.
Hierdoor kan er lokaal fibrose (verharding van het bindweefsel) ontstaan, waardoor vocht vastgehouden wordt, de bloedcirculatie en de afvoer van lymfevocht stagneert, de zenuwen druk ervaren en pijnsignalen afgeven. Het aangedane gebied wordt hard, stug en minder flexibel, waardoor bewegingsbeperkingen ontstaan.
Met milde fascie technieken, ontwikkeld door Dr. Willie Fourie, worden verklevingen in fascielagen gemobiliseerd. Het gevolg is een betere doorbloeding, meer afvoer van het lymfevocht, minder pijn door verminderde druk op de zenuwen en een betere bewegingsvrijheid.
Soms is het noodzakelijk om de behandeling te combineren met lymfedrainage bij een daarvoor opgeleide oedeemtherapeut om het vrijgekomen vocht af te voeren.

Onze oncologie- en oedeemtherapeute Nicole Kouters kan u helpen.

Nieuws